Bli medlem

ikon_grön_handmålad_linje

Ditt medlemskap som gör skillnad! Bli medlem i Ätbart och var med och förändra det svenska livsmedelssystemet tillsammans med oss!

Varför bli medlem?

ikon_grön_handmålad_linje

Som medlem i Ätbart hjälper du oss att:

ikon_smn_person_som_stöttar_annan_person

Driva projekt & verksamheter

Vi driver projekt och samarbeten som minskar och förebygger matsvinn och matfattigdom runtom i Sverige. Några exempel på projekt och verksamheter vi driver idag är Svenska matbanksnätverket och Matsvinn på schemat.

ikon_smn_personer_som_samverkar

Synliggöra & sprida information

Vi samlar in, paketerar, synliggör och sprider information om matsvinn, matbanker och matfattigdom. Några exempel på detta är Ätbart – en svinnbra handbok, våra debattartiklar och vår kartläggning av matbanker i Sverige.

ikon_smn_megafon

Föra opinion & påverka

Vi för opinion och bidrar till forskning om omställningen till ett mer hållbart, resilient och rättvist matsystem. Några exempel på detta är vårt deltagande i SAMS och AGFO. Läs mer och följ arbetet via Instagram eller Facebook.

Vad innebär ett medlemskap?

Uppdateringar om föreningens arbete

  • Som medlem får du regelbundna uppdateringar om verksamheten genom  våra nyhetsbrev och medlemsbrev.

Möjligheten att göra din röst hörd

  • Som medlem kan du engagera dig i föreningens arbete och hjälpa till att utveckla Ätbart. 
  • Med medlemskapet får du rösträtt på årsmötet och kan vara med och påverka Ätbarts mål för det kommande året.

Varje medlem gör skillnad!

  • Varje medlem är en röst för en värld utan matsvinn och matfattigdom! Ett medlemskap betyder mycket för oss och för vårt arbete. Tipsa gärna vänner, familj eller kollegor om att bli medlemmar. Tillsammans kan vi göra mer!
Tallrik med gurka

Hur blir jag medlem?

ikon_grön_handmålad_linje

Att bli medlem i Ätbart är både snabbt och enkelt, allt du behöver göra är att fylla i vårt medlemsformulär:

Vad kostar det?

Att bli medlem i Ätbart kostar från 30 kr/månad och betalning sker via autogiro. Du har dock själv möjligheten att själv bestämma om du vill bidra med mer när du fyller i medlemsformuläret.

Hur används pengarna?

Ätbart är en allmännyttig ideell förening och är därigenom beroende av gåvor och medlemmar för att kunna driva verksamheten framåt. Som medlem bidrar du med andra ord direkt till att minska matsvinnet och matfattigdomen via våra projekt och verksamheter.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Vill du veta mer om vad som händer efter att du har blivit medlem och vad det i praktiken innebär? Läs några vanliga frågor och svar i vår FAQ.

Läs mer om Ätbart!

Vill du veta mer om Ätbart och föreningens syfte? På vår föreningssida hittar du  våra stadgar, vår vision och annat som kan vara av intresse. I vårt dokumentarkiv hittar du även Ätbarts senaste årsredovisning, integritetspolicy, gåvopolicy och andra dokument!

Hittar du fortfarande inte vad du letar efter? Tveka inte på att kontakta oss via kontakt@atbart.org så återkommer vi snarast möjligt.