Styrelse och kansli

ikon_grön_handmålad_linje

Ätbarts styrelse väljs på årsmötet och beslutar därefter föreningens strategiska mål och riktning. Ätbarts kansli är föreningens “doers”. De driver det dagliga arbetet framåt och arbetar i olika projekt och verksamheter.

Kansliet

ikon_grön_handmålad_linje

Här hittar du kontaktuppgifter och information om samtliga på Ätbarts kansli.

LOTTA SELLMANN JANSSON

Projektledare – Matsvinn på schemat

2021 anslöt Lotta till Ätbart och var med och startade föreningens utbildningsverksamhet. Lotta är civilingenjör från Lomma som bott tre år i Frankrike. Idag är hon projektledare för Matsvinn på schemat. Förutom att leta röda prislappar i mataffärer är träning ett stort intresse, främst löpning och spinning. Lotta älskar hundar och har ett nördigt intresse att göra ost.

Li Kristjansdottir

Projektledare – Svenska matbanksnätverket

Li har sin grundutbildning i retorisk kommunikation, samt två masterexamens inom genusvetenskap och litteraturvetenskap. Hon har flerårig bakgrund som föreläsare och verksamhetsutvecklare inom ideell sektor. Hon har även tidigare arbetat som förläggande redaktör på bokförlaget Ekström & Garay. Li är särskilt intresserad av det sociala och postkoloniala perspektivet på hållbarhetsfrågan.

Julia Berglund

Verksamhetsutvecklare – Svenska matbanksnätverket

+46 791 43 40 04

julia.berglund@atbart.org

Julia har en masterexamen inom hållbar utveckling, med fokus på matsystemet. Hon har tidigare arbetat med digitalisering i samhällsbyggnadsbranschen. På Ätbart samlar hon in, tillgängliggör och analyserar information om matdonationer och matsvinn. Hon etablerar också samarbeten med livsmedelsaktörer. Julia gillar att experimentera med råvaror och tillagningssätt i hemmaköket.

SOFIA DELLVE

Grafisk formgivare –  Samtliga projekt

sofia.dellve@atbart.org

Sofia är utbildad visuell kommunikatör och formgivare med inriktning hållbarhet. På Ätbart arbetar hon sedan 2024 med grafiskt material till föreningens projekt och verksamheter. Däribland Svenska matbanksnätverket och Matsvinn på schemat. I hennes roll ingår allt från layout av text till illustrationer för webben. Sofia tycker särskilt mycket om att kommunicera genom akvarellmålning, och går gärna på loppis när det ska köpas ”nytt”.

Zuni vargas catalan

Kommunikatör – Matsvinn på schemat

+46 760 24 96 41

zuni.v.catalan@atbart.org

2024 började Zuni på Ätbart som kommunikatör för projektet Matsvinn på schemat. Hon har en fil. kand. i strategisk kommunikation och ett stort intresse för hållbarhet och inkluderande kommunikation. Zuni har tidigare engagerat sig i social hållbarhet och HBTQIA+. Hon har även arbetat med konst- och kulturverksamhet. Utanför jobbet både skriver och uppträder hon med sin poesi.

Miriam rognskog rubin

Utbildningsansvarig – Matsvinn på schemat

+46 760 25 73 48

miriam.r.rubin@atbart.org

Miriam är legitimerad lärare och har en MSc i Ekologi och naturvård samt spetskompetens inom normkritik. På Ätbart är hon utbildningsansvarig för projektet Matsvinn på schemat. Miriam har gedigen erfarenhet som högstadielärare och förstelärare. Utöver jobb är det främst handarbete och diverse kreativa hobbys som gäller. Allt ifrån stickning till surdegsbröd står på agendan!

Styrelsen

ikon_grön_handmålad_linje

Varje verksamhetsår väljs styrelsen av föreningens medlemmar på årsmötet. År 2023-2024 består styrelsen av följande personer.

GABRIEL JOHANSSON

Ordförande

gabriel.johansson@atbart.org

Gabriel har sin erfarenhet inom demokrati- och hållbarhetsfrågor i offentlig verksamhet och har även gedigen erfarenhet av föreningsarbete. Som ordförande och tf. verksamhetschef ansvarar han för föreningens verksamhet både strategiskt och operativt. På fritiden brygger han eget öl och testar olika kreativa sätt att ta tillvara råvarorna, exempelvis genom att göra mjöl av den överblivna malten.

ung_man_styrelsebild

MICKAËl gayet

Vice ordförande

mickael.gayet@atbart.org

Mickaël är en av grundarna till Ätbart, och har arbetat i föreningen som bland annat verksamhetschef, verksamhetsutvecklare och projektledare sedan 2019. När han inte jobbar med Ätbart studerar Mickaël till jurist på juristprogrammet i Göteborg. Därutöver har han ett brinnande intresse för entreprenörskap, komplexa problem och löpning, som han gärna engagerar sig i när tiden räcker till.

LOUISE UNGERTH

Ledamot

louise.ungerth@atbart.org

Louise är lantmästare med erfarenhet från LRF och Konsumentföreningen Stockholm, KfS. Hon har suttit i styrelser som SLU och Örebro Universitet samt är ledamot av Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien. Sedan 2009 har hon arbetat mot matsvinn, bl.a. med den uppmärksammade studien “Rapport från en slaskhink” från KfS som satte fart på det nationella arbetet mot matsvinn.

ÅSA SANDBERG

Ledamot

asa.sandberg@atbart.org

Åsa är ledamot i Ätbarts styrelse sedan mars 2024 och har gedigen erfarenhet från tidigare styrelsearbete, dels från Talarföreningen Sverige, dels från TEDx. Som multientreprenör har hon arbetat med matsvinnsfrågan i 8 år, bl.a. på Coop och som Sverigechef på Too Good To Go. Hon har också lett det nordiska toppmötet kring matsvinn. På fritiden älskar Åsa second hand och sjunger i en gospelkör.

inkommande_bild_styrelsen

MARGIT HÄGGLUND

Ledamot

margit.hagglund@atbart.org

Margit var med och grundade Ätbart 2019 och myntade faktiskt föreningens namn. Hon sitter åter i styrelsen från och med mars 2023. Margit läser en kandidatexamen i freds- och konfliktvetenskap och utbildar sig även till sommelier vid sidan av. Hon har tidigare varit aktiv inom Scouterna och kombinerar intresset för hållbarhetsfrågor med ett intresse för friluftsliv och vandring.

Stötta Ätbarts arbete!

Ätbart är en allmännyttig ideell förening som drivs för att minska matsvinnet och matfattigdomen i Sverige.

För att kunna fortsätta vår arbete för en värld utan matsvinn behöver vi ditt stöd. Bli stödmedlem idag och gör skillnad för såväl klimat som människa!