Ätbart
Regionens Hus Skövde

Samarbeten

På Ätbart är vi övertygade om att matsvinnet kan vara en värdefull resurs för hela samhället, istället för en kostnad. Genom våra samarbeten utvecklar vi värdet i matsvinnet, hittar nya sätt att använda det på och minskar kostnaderna för privatpersoner, organisationer samt miljön.

Tillsammans gör våra samarbeten skillnad.

Livsmedelsaktörer

Livsmedelsbutikernas och andra livsmedelsaktörers engagemang och deltagande är grundläggande för att vår verksamhet ska fungera. Det är deras matsvinn som utgör grunden i alla de matkassar som vi delar ut varje vecka. Tack för att ni finns och för att ni vill vara en del av vårt arbete!

Samarbetspartners​

Tack vare våra fantastiska samarbetspartners får Ätbart tillgång till volontärresurser, föreningslokal, försäkringar, banktjänster och mycket mer. Utan deras engagemang hade vi aldrig kommit ur startgroparna. STORT TACK FÖR ATT NI FINNS! <3

Utan lokal – inga matkassar! Därför är vi SÅ peppade och tacksamma över att Skövdebostäder valt att stötta oss med en föreningslokal på Havstenavägen 2A i Skövde.

Här kan du läsa mer om Skövdebostäder och deras grymma engagemang!

Länsförsäkringar ser till att vår lokal och bil är försäkrade. Deras ambition är att skapa en god lokal förankring och vara med ut utvecklingen mot ett bättre samhälle.

Här kan du läsa mer om Länsförsäkringars samhällsengagemang!

Det fantastiska teamet på SEB i Skövde ser till att vi har rätt banktjänster för vår föreningen. De är dessutom en framtida föreläsningspartner. Kul, tycker vi!

Här kan du läsa mer om SEB:s hållbarhetsarbete!

Att sprida vårt arbete i Skaraborg kräver såväl kunskap som erfarenhet. Därför är vi på Ätbart så glada över att samarbeta med en lokal Skövdeaktör som verkligen kan det här med bra marknadsföring!

Här kan du läsa mer om Factum Reklambyrå och deras härliga gäng! 

Gamesys Group i Skövde – ni är la för goa! Tack för att ni gett oss den hårdvara som behövs för att driva vår verksamhet!

Här kan du läsa mer om Gamesys Group och deras övriga sociala engagemang! 

Volontärkraft ligger till grund för allt Ätbarts arbete. Därför samarbetar vi med föreningen Volontärtorget i Skövde. Tack var dem är alla våra volontärer försäkrade, plus att de erbjuds en grundutbildning.

Vill du vara volontär hos oss? Här kan du spana in våra annonser!

Vi på Ätbart älskar att åka kollektivt, därför är det extra roligt att få synas på Skövdes bussar lite då och då! Ett stort tack till det fantastiska gänget på Wallstreet Media för deras otroliga samhällsengagemang, tillsammans gör vi verklig skillnad!!

Här kan du läsa mer om Wallstreet och deras arbete bakom kulisserna.

 

Det är tack vare Annika på Andersson Film & Media som föreningen Ätbarts arbete nu finns att se på filmduken. Genom hennes otroliga engagemang och vilja når vi nu ut till fler människor för att i sin tur skapa ett Skövde utan matsvinn!

Här kan du se mer av Annikas fantastiska arbete och produktioner.

Att synas är viktigt för att uppmärksamma matsvinnet i vårt samhälle. Tillsammans med det härliga gänget på Just Nu i Skövde kommer vi därför att jobba aktivt för att visa vad du kan göra för att minska matsvinnet i din hemstad. 

Här kan du läsa mer om Just Nu.

Ätbarts föreningsbil är ett av våra viktigaste verktyg i kampen mot matsvinnet. Därför är vi så tacksamma för att gänget på Skövde Bilringar ser till att allt rullar som det ska. Tillsammans ser vi till att mat äts upp istället för att bli hamna i soptunnan!

Här kan du läsa mer om Skövde Bilringar.

I samarbete med Colorama Billinge Färg Skövde är vi stolta över att kunna presentera våra härligt gröna insamlingsbehållare för papperskassar.

Här kan du komma i kontakt med Colorama Billinge Färg Skövde.

Projekt

Emellanåt är vi med i projekt som arbetar med samma typer av frågor som vi. Här ser du de projekten.

Vi är så peppade på att vara en del av projektet Resvinn! Projektets måsättning är att bygga en helhetslösning för redistribution av matsvinn, det vi på Ätbart kallar för matsvinnshandel. Resvinn projektleds av Chalmers Industriteknik och kommer att pågå under 2 år.

Här kan du läsa ett pressmeddelande från Chalmers Industriteknik.

Finansiärer

Representerar ni ett företag eller en organisation? Vi på Ätbart söker ständigt finansiärer som kan hjälpa oss att utveckla verksamheten ännu mer.

Under perioden 1/2 2020 till 31/12 2020 delfinansierar Västra Götalandsregionen föreningens arbete inom ramen för VGR:s projekt “Samhällsentreprenörskap”. Finansieringen är avsedd att stötta Ätbarts utbildningssatsning samt utdelningen av gratis matkassar baserade på matsvinn.

Här kan du läsa mer om projektet “Samhällsentreprenörskap”.

I november 2020 blev Ätbart en av SPP:s “Klart du kan”-stipendiater! Stipendiatet är tänkt att hjälpa till att förverkliga idéer som gör världen lite bättre. Vi är superstolta över att vara “Klart du kan”-stipendiater och kommer göra allt för att göra SPP stolta över vårt bidrag för en bättre värld.

Här kan du läsa mer om stipendiet “Klart du kan”.