Gör skillnad

ikon_grön_handmålad_linje

Gör skillnad genom att bidra till Ätbarts arbete mot matfattigdom och minskat matsvinn. Hittar du inte vad du söker? Maila givarservice@atbart.org eller kontakta oss så hjälper vi dig vidare.

Bli månadsgivare

Genom att bidra med en regelbunden summa varje månad hjälper du Ätbart att planera sitt arbete mot matfattigdom och matsvinn runtom i landet!

Du börjar enklast ge genom att fylla i ett formulär och därefter legitimera dig med mobilt Bank-ID.

Swisha en gåva

Att swisha en gåva för att stötta Ätbarts arbete är både enkelt och effektivt. Du scannar en QR-kod, skriver ett valfritt belopp och sedan är du klar!

Du behöver inte skriva ett meddelande. Dock får du gärna specificera hur din gåva ska användas om så önskas!

Ge en minnesgåva

Hedra någon som har gått bort genom att ge en minnesgåva till Ätbarts arbete. När du ger en gåva erhåller du ett personligt gåvoblad med valfri hälsning

Gåvobladet kan sedan skickas digitalt eller per post till anhöriga genom den anlitade begravningsbyrån.

Bli volontär

Din tid och erfarenhet är otroligt värdefull. Tveka därför inte på att skriva upp dig som volontär. Detta gäller även om vi inte har aktiv roll som passar din erfarenhet!

Volontärarbete sker på dina villkor. Dessutom är det ett roligt sätt att få nya erfarenheter. Så sök! Vi ser fram emot att träffa dig.

För företag

Det finns många sätt för företag att bidra till Ätbarts arbete. Under fliken partnerskap och finansiärer ser du några exempel på befintliga samarbeten.

Som ideell förening har vi en policy för vilka företag vi väljer att samarbeta med. Läs mer om denna nedan.

Transparens och ansvar

Årsredovisning

Att vara transparenta i hur medel används är en viktig prioritering för Ätbart. Därför tar vi fram en årsrapport som är tillgänglig via vårt dokumentarkiv.

Givarrapporter

Vid totala årliga gåvor över 150 000 kr skapar vi en givarraport där mer specifika ändamål och användningsområden listas.

Granskning

Som allmännyttig ideell förening har Ätbart medvetet valt att ha en auktoriserad revisor som genomför en granskning av föreningens årsbokslut i enlighet med årsbokslutslagen, bokföringslagen och god revisionssed.

kyllåda_full_av_smör

Hur används privata gåvor?

ikon_grön_handmålad_linje

Gåvor från privatpersoner används direkt i Ätbarts verksamheter för att minska matsvinnet och skapa ett mer hållbart samhälle. Om givare anger ett specifikt användningsområde nyttjas gåvan enligt detta önskemål. I övriga fall används medlen där de kan göra som mest nytta sett till Ätbarts syfte.

I praktiken innebär detta att majoriteten av gåvor går direkt till Svenska matbanksnätverket, vilket är Ätbarts satsning mot matfattigdom i Sverige.

Transparens och ansvar

Årsredovisning

Att vara transparenta i hur medel används är en viktig prioritering för Ätbart. Därför tar vi fram en årsrapport som är tillgänglig via vårt dokumentarkiv.

Givarrapporter

Vid totala årliga gåvor över 150 000 kr skapar vi en givarraport där mer specifika ändamål och användningsområden listas.

Granskning

Som ideell förening har Ätbart valt att ha en auktoriserad revisor som genomför en granskning av föreningens årsbokslut i enlighet med årsbokslutslagen, bokföringslagen och god revisionssed.

kyllåda_full_av_smör

Vanliga frågor (FAQ)

ikon_grön_handmålad_linje

Vi försöker svara på de vanligaste frågorna rörande givarskap och gåvor nedan.

Du avslutar ditt månadsgivarskap genom att maila till givarservice@atbart.org så återkommer vi med en bekräftelse.

Om du vill bidra med en större summa är det enklast att kontakta oss via givarservice@atbart.org. Att notera är att vi reserverar oss rätten att neka gåvor i enlighet med vår gåvopolicy.

När du ger Ätbart en gåva hanterar vi per automatik vissa personuppgifter. Läs mer om detta i Ätbarts integritetspolicy. Du kan ändock vara trygg med att Ätbart aldrig offentliggör eller säljer uppgifter om enskilda givare. Därutöver hanterar vi självklart alla uppgifter i enlighet med GDPR och gällande lagstiftning.

  • Du kan bli månasdgivare och ge via autogiro.
  • Swisha en gåva via 123 507 50 80
  • Betala direkt till föreningens bankgiro, 5954-6572
  • Du kan ge en minnesgåva skänka direkt via er begravningsbyrå.

För tillfället erbjuder vi inte gåvobevis utöver din mailbekräftelse. Dock är detta något vi jobbar på och ser fram emot att kunna erbjuda i framtiden.

För tillfället kan du inte starta en egen insamling till Ätbart via sociala medier. Vi ser dock fram emot att erbjuda detta i framtiden.

Om du fortfarande undrar något, maila givarservice@atbart.org eller kontakta oss så återkommer vi snarast möjligen.